Nürbürgring utrustas med ett nytt pit-stop område

Nürbürgring utrustas med ett nytt pit-stop område

Tidigare var det så att turisterna & förarna brukade ta en paus vid det kända parkeringsområdet vid nordschelife-entrén. Vid Trackdays blev det inte så trångt men under intensiva  dagar kunde det vara helt fullpackat villket kostar frekventa förare värdefull tid när dem skall slå nya rekord på "The Green Hell."Nordschelife entrén
T13-Stadion är platsen där start- och mållinjen är belägen. Två varvtider registreras- den långa banan med T13-stadion och den kortare banan utan den.  

Just nu är den snabbaste produktionsbilen runt "The  Green Hell"  den imponerande formel-1 baserade produktionsbilen, Mercedes-AMG One.

Mercedes - AMG One satte rekordtiden 6:35.183 på den längre banan och 6:30.705 på den kortare slingan.
Pitstop-ingången är placerad efter Hohenrain-chikanen, vilket minskar hastigheten för fordon som kommer från den långa raksträckan. Det ger även förarna en chans att förbereda sig inför att köra in i pitstop-området. Återinträdet på banan är däremot positionerat strax före Sabine Schmitz-böjen.
 
nya pitstop arean vid nurburgring

"Provtillämpningen i augusti kommer nu att ge ytterligare insikter om huruvida modellen för Pitstop Area är populär bland turistförare och även visar sig fungera i praktiken. Efter detta kommer ett beslut att tas om denna möjlighet bör vara tillgänglig i framtiden," enligt ett officiellt uttalande från Nürburgrings pressmeddelande.
Innan var det mycket snack om att Nordschleife eller Nordslingan skulle läggas ner men så verkar det inte bli då det sker mycket runt området för att utöka vilket är fantastiskt!    
Tillbaka till blogg